PEREȚI CORTINĂ

pereti-cortina

Peretii cortina, fatade moderne cu excelente calitati de izolare termica si fonica

Despre ALUPLAST

Peretii cortina sunt fatade moderne cu excelente calitati de izolare termica si fonica, dar, mai ales, cu posibilitati infinite de design si stil.

Peretii cortina nu reprezinta o solutie doar pentru constructii de birouri sau banci, ci si pentru inchiderea unor spatii interioare sau pentru constructia de luminatoare (autoportante sau aplicate pe structuri din otel, beton sau lemn).

Sistemele moderne de perete cortina trebuie sa includa functionalitate, durabilitate, estetica si sa conserve energie.

Modern si atractiv, peretele cortina confera o distinctie deosebita constructiei careia i se ataseaza,asigurand in acelasi timp perfectiunea detaliului. Oferta de perete cortina, in viziunea unui constructor, reprezinta o modalitate facila de a imbraca o constructie intr-un timp relativ scurt.

Intretinerea acestora, in functie de modul de realizare si montare, poate fi ieftina si usoara. Sistemele de       pereti cortina sunt produse concepute complex, proiectate si realizate unic pentru fiecare constructie.

Peretele cortina este, in plus, foarte util prin felul in care protejeaza constructiile de factorii mediului si prin izolarea fonica si termica necesara spatiilor de lucru si locuit.

Avantajele unui perete cortina sunt multiple:

– protectia si infrumusetarea cladirilor;
– asamblare facila si rapida;
– rezistenta la factorii de mediu (inclusiv la presiunea vantului cu intensitate mare);
– flexibilitate si rezistenta la deformarile cladirilor datorate vibratiilor, cutremurelor sau altor cauze;
– izolare fonica si termica;
– intretinere usoara;
– greutate redusa;
– culori diverse si rezistente;
– adaptare la orice tip de cladire;

La ora actuala, un perete cortina poate fi construit din aluminiu. Este de remarcat     faptul ca acest material – aluminiul – nu isi pierde proprietatile sale unice, ba mai mult, reciclarea necesita doar   5% din energia initiala de realizare.

Pereti cortina STANDARD

Sunt realizati cu profilele vizibile atat din interior cat si din exterior, atat pe orizontala cat si pe verticala. Acest sistem permite o varietate de combinatii ce pot fi adaptate oricarui tip de constructie. Etansarea se realizeaza pe garnituri EPDM. Sistemul standard/clasic de perete cortina este si cel mai raspandit sistem. Asigura diferite niveluri de performanta energetica, permitand utilizarea sticlei triple si facand posibila aplicarea acesteia pentru case pasive sau cladiri cu consum redus de energie. Exista posibilitatile multiple de montare a capacelor ornamentale, pentru gusturile cele mai exigente ale clientilor.

Pereti cortina SEMISTRUCTURALI

In jurul fiecarei rame ramane vizibila doar o foarte ingusta suprafata din profilul de aluminiu, iar ferestrele exterioare sunt identice cu corespondentele lor din interior, rezultatul fiind un aspect impecabil cand fereastra este inchisa. Impermeabilitatea este asigurata de trei randuri de garnituri EPDM si de un sistem de scurgere pentru orice tip de acumulare de apa. În cazul peretelui cortină semistructural este vizibil doar un contur de aluminiu care rigidizează prinderea, deschiderea realizandu-se doar spre exteriorul cladirii. Acest tip de perete cortina are o constructie articulata, proiectata sa faca fata oricarei deformari posibile a cladirii (datorata cutremurelor, vibratiilor etc.), dar si eventualelor dilatari sau contractari ale profilelor de aluminiu.

Pereti cortina STRUCTURALI

Profilul nu este vizibil in exterior, aspectul fiind de oglinda continua, dat fiind faptul ca geamul este lipit de rama realizata din profile de aluminiu cu ajutorul unui silicon structural. Producem in atelierul propriu si executam pereti structurali, placari cu bond sau tamplarie din aluminiu.